Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Tα μικρά μυστικά στα μεγάλα μπλόκα

ΕΘΝΟΣ

Oι εκλεκτικές συγγένειες, οι αντιπαραθέσεις και οι... στρεμματικές αποδόσεις των στρατηγών

Στη μάχη της... Αλαμάνας και όχι στα στενά των Τεμπών, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, κρίνονται τη φετινή χρονιά οι καθιερωμένες ετήσιες κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου. Και μπορεί οι αγρότες και τα τρακτέρ που κατέβηκαν φέτος στους δρόμους πανελλαδικά να είναι σχεδόν τα μισά από τον περασμένο χρόνο, όμως τα μπλόκα που έστησαν είναι πολύ περισσότερα. Κάθε μπλόκο όμως έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και... μυστικά.

Ο γαλάζιος συνομιλητής του Μπορίσοφ και το σκάνδαλο της ντομάτας
Προμαχώνας - Παύλος Αραμπατζής

«Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα της ΕΑΣ Βισαλτίας», λέει συχνά-πυκνά με νόημα η υπουργός Κ. Μπατζελή και επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, η... μπηχτή αφορά τον «γαλάζιο» πρόεδρό της. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον 42χρονο Παύλο Αραμπατζή, ο οποίος εμφανίζεται ως ένας φτωχός αγρότης που εξαπολύει ακραίες επιθέσεις κατά πάντων και δεν έχει τα ναύλα ούτε να κατέβει στην Αθήνα και για τον λόγο αυτό καλεί την υπουργό να πάει στον Προμαχώνα.

Τα προηγούμενα χρόνια μάλιστα ήταν σε απόλυτη σύμπνοια με τους «γαλάζιους» του Θεσσαλικού Κάμπου αλλά μετά τα περσινά γεγονότα και τις επιθέσεις εναντίον τους μπροστά στα κανάλια, όταν τους αποκαλούσε «λαγούς» του υπουργείου, τα... έσπασαν.

Τότε είχε κατηγορήσει τον Θ. Κοκκινούλη και το «δεξί του χέρι», τον Χρ. Σιδερόπουλο, ότι συναλλάσσονταν με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κι ότι «τους μαστιγώνουν από τη Ρηγίλλης και το Μαξίμου, επειδή είναι σε οργανισμούς του υπουργείου», για να εισπράξει την απάντηση του Χρ. Σιδερόπουλου ότι είναι κι ο ίδιος μέλος ΔΣ οργανισμού, και συγκεκριμένα του ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, όπου τον είχε βάλει ο Αλ. Κοντός. Οι σχέσεις διακόπηκαν οριστικά και σήμερα ο Θ. Κοκκινούλης τον καλεί «να ζητήσει δημόσια συγνώμη για όσα μας έσυρε το 2009 και θα δούμε αν θα τον συγχωρέσουμε».

Ως μέλη της γραμματείας του Πανελλαδικού στη Βόρεια Ελλάδα εμφανίζονται: ο «πράσινος» Γιάννης Παναγής από τη Μαυροθάλασσα των Σερρών, που πρωτοστατεί στο μπλόκο των Κερδυλλίων πάνω στην Εγνατία Οδό.

Ο Γ. Παναγής είναι μέλος της ομάδας παραγωγών ντομάτας Βισαλτίας που εμπλέκεται στην αμαρτωλή ιστορία με τις παράνομες επιδοτήσεις το 2002 για μεγάλες ποσότητες που εμφανίστηκαν να δίνονται μόνο στα χαρτιά με εικονικά τιμολόγια...

Σε εκείνη την ομάδα μέλος της διοίκησης ήταν και ο πρόεδρος σήμερα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σερρών («πράσινοι»), που είναι επικεφαλής στο μπλόκο του Στρυμονικού, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών.

Η υπόθεση αφορά και άλλες ομάδες παραγωγών και αρχικά είχε «κουκουλωθεί» υπηρεσιακά, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο φάκελος παραμένει ανοιχτός στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου