Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Επίσκεψη Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη στο νομό Σερρών

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε το νομό Σερρών.
Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα υπό κατασκευή τμήματα των καθέτων αξόνων της Εγνατίας, στην Εθνική Οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Οδό των Σερρών.
Στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της Νομαρχίας Σερρών με θέμα: «Δημόσιες Αναπτυξιακές Υποδομές του Νομού Σερρών», με την συμμετοχή φορέων της Αυτοδιοίκησης, του παραγωγικού, του τεχνικού κόσμου και εκπροσώπων των εργαζομένων των Σερρών.
Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Μαγκριώτης μεταξύ άλλων τόνισε:
«Το έλλειμμα αναπτυξιακών υποδομών στην ελληνική περιφέρεια είναι πολύ μεγάλο, γι’ αυτό και η οικονομική και κοινωνική υποχώρηση της ελληνικής περιφέρειας είναι μεγαλύτερη από ότι συνολικά της χώρας.
Ο νομός Σερρών έχει ακόμη πιο μεγάλο έλλειμμα, γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια κατρακύλησε στην προτελευταία θέση της ανάπτυξης των νομών της χώρας. Το πρόβλημα εντείνεται, γιατί δεν υπάρχει μέχρι σήμερα μελετητική ωριμότητα για τη δημοπράτηση και την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών, όπως και σε όλη την Ελληνική περιφέρεια.
Ο σημαντικός Οδικός Άξονας «Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας» παρουσιάζει προβλήματα στην κατασκευή του και τα εργοτάξια έχουν σταματήσει.
Η Περιφερειακή των Σερρών δυστυχώς δεν έχει ολοκληρωμένες μελέτες, ούτε φυσικά και διασφαλισμένους πόρους για να κατασκευαστεί. Ακόμη χειρότερα δεν έχει μελετηθεί η κατασκευή του Άξονα Ε61 που συνδέει τις Σέρρες με τη Δράμα και την Καβάλα και είναι τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου «Προμαχώνας - Σέρρες - Εγνατία».
Το μόνο έργο που έχει δημοπρατηθεί και έχει ανάδοχο και τώρα βρίσκεται στη φάση του προσυμβατικού ελέγχου είναι η κατασκευή, κατά τμήματα αθροιστικά 7,2 χιλ του Οδικού Άξονα «Μεσοράχη- Αμφίπολη». Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Κυβέρνησή μας με μια σειρά επιλογών προσπαθεί να καλύψει το μελετητικό και χρηματοδοτικό κενό που άφησε η απελθούσα Κυβέρνηση.
Είμαι βέβαιος, πως σε συνδυασμό με την έξοδο της οικονομίας από την κρίση, θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε πολύ γρήγορα αρκετά από τα έργα που έχει ανάγκη ο νομός Σερρών».
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κάλεσε τους φορείς των Σερρών στη διοργάνωση μιας Ημερίδας, στα μέσα του Μάη για να συναποφασίσουν σε ποια έργα θα δοθεί προτεραιότητα στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο, αφού δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν όλα μαζί.
Πρότεινε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών να αναλάβει δύο πρωτοβουλίες:
α) Τη διοργάνωση μιας Ημερίδας για τις αναπτυξιακές υποδομές του Νομού Σερρών στα μέσα του Μάη.
β) Το συντονισμό των τριών νομών Σέρρες -Δράμα- Καβάλα, για την υποστήριξη της κατασκευής του Άξονα Ε61.
Κλείνοντας τόνισε, πως το θετικό πνεύμα με το οποίο τοποθετήθηκαν οι Βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά και οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων και των εργαζομένων, θα βοηθήσει στην επίτευξη των κοινών στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου